Jazz Time 2007

Jazz Time 2007
18.05. - 20.05.2007. HKD na Sušaku

petak, 18.05.2007
Darko Jurković Charlie Trio
ELVIS STANIĆ GROUP
DENIS RAZZ QUINTET
SEASIDE QUARTET
GAŠPAR ANTIJAZZ BAND feat. KOVA X 2

subota, 19.05.2007.
LELA & JOE KAPLOWITZ
Angela Brown & Jan Luley Trio

nedjelja, 20.05.2007.
Vincent Herring & The Earth Jazz Agents

DARKO JURKOVIĆ (CHARLIE) TRIO

Darko Jurković - el. gitara
Henry Radanović - kontrabas, el. bas
Krunoslav Levačić - bubnjevi

Darko Jurković rođen je 20. travnja 1965. godine u Rijeci. Nižu glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov završio je 1977. godine na odjelu za violinu. Gitaru je počeo svirati kao samouk sa šesnaest godina, a jazzom se počeo baviti u svojoj osamnaestoj, da bi već nakon par godina prešao na posebnu tehniku sviranja gitare poznatu pod nazivom "two hand tapping", po uzoru na američkog gitaristu Stanleya Jordana. 1989. godine upisuje se na jazz odsjek Glazbene akademije u Grazu. Diplomirao je 1997. godine i stekao zvanje magistra jazz glazbe. Aktivan je u brojnim malim jazz sastavima u kojima surađuje s domaćim i stranim glazbenicima. Zbog mogućnosti što mu pruža njegova osebujna tehnika sviranja često nastupa sam ili u duu s pijanistima (Emil Spanyi, Gino Comisso). Često je nastupao na riječkom "Jazz Time" festivalu (duo s Josipom Pandurom i Emilom Spanyiem, u kvartetu s Lacknerom, Zimmermannom i Stanojkovskim, u triu s Barakovićem i Levačićem u selekciji Boška Petrovića ...). Dvaput je osvojio "Status" hrvatsku strukovnu nagradu kao najbolji jazz gitarist (2000, 2004). Nakon debi CD-a "My Contribution" snimio je dva albuma kao član kvarteta Sensitive, ali i nekoliko albuma s internacionalnim sastavom Europlane Orchestra. Svira često u malim sastavima i solo a na repertoaru mu se nalaze autorske skladbe, jazz standardi, filmske melodije i glazba proizašla iz blues tradicije. Osim po Europi (Italija, Austrija, Njemačka i Češka) svirao je i u Južnoj Americi (Čile i Brazil).

Henry Radanović
Bas gitarist i kontrabasist Henry Radanović rođen je u Rijeci 28.5.1966. Nakon završene osnovne glazbene škole svira u riječkim pop-rock bendovima. Godine 1990. s Elvisom Stanićem osniva Elvis Stanić Group s kojim osvaja i nekoliko Porina. S tim je sastavom svirao diljem Hrvatske, Slovenije i Italije. Surađuje s najpoznatijim hrvatskim jazz glazbenicima s kojima uskoro dovršava i svoj samostalni CD. Dobitnik je nagrade Status 2002., 2003. i 2004 za jazz i pop-rock glazbu. Studijski je glazbenik i član novih orkestara na Porinu, Zadarfestu, Radijskom festivalu i drugom glazbenim priredbama. U novije vrijeme svira i kontrabas, a bavi se i pedagoškim radom.

Kruno Levačić
Bubnjar i skladatelj Kruno Levačić rođen je 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u K?lnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac, kao i Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove "Some Blues", "Abstract Lights" i "St. Miles Infirmary", u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album "That's It". Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.

ELVIS STANIĆ GROUP

Elvis Stanić - el. gitara
Maasej Kovačević - klavir
Branimir Gazdik - bubnjevi
Igor Rukavina - kontrabas, el. bas

Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista,multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije.
Vođa je "Elvis Stanić Groupa", jazz fusion skupine koja spaja mediteransku melodioznost s ritmovima latino glazbe i suvremenim jazz tendencijama. Skupina izvodi originalni moderni jazz, prelazeći granice tradicionalne,latino i New Age glazbe. Elvis Stanić je rođen u Rijeci gdje je i započela njegova glazbena karijera. Započinje svirati sa šest godina. Nakon završetka klasične glazbene edukacije (instument harmonika), posvećuje se jazz, blues i rock gitari. U 70-ima i 80-ima sklada i vodi nekoliko rock i pop bandova, djeluje kao studijski glazbenik i glazbeni producent na mnogim vrhunskim pop projektima glavnih zvijezda hrvatske glazbene scene. 1994. osvaja naslov najtalentiranijeg novog studenta (Best Entering Student Talent) i potpunu stipendiju prestižnog američkog Berklee College of Music iz Bostona gdje studira jazz kompoziciju i jazz gitaru. Tijekom bostonskih dana surađuje s mnogim američkim jazz glazbenicima ( Jim Kelly, Dennis Montgomery, John Thomas, Bob Harrigan, Frank Williams,...) Nakon povratka u Hrvatsku, osniva jazz fusion skupinu "Elvis Stanić Group" koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. Zajedno snimaju tri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade. 2004. izlazi album "Introspection", rijetki hrvatski jazz "best of" album na kojem su zastupljene skladbe s prethodnih albuma. Elvis Stanić je samostalno ili s "Elvis Stanić Group" nastupao na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (USA, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka i Francuska), a posebno se ponosi činjenicom da je dva puta (1998. i 2003.) nastupio kao jedini hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu. Kao free-lance gitarist i producent surađivao je s najznačajnijim jazz glazbenicima u Hrvatskoj (Boško Petrović, Big Band HRT-a, Neven Frangeš, Mario Mavrin, Tamara Obrovac, Matija Dedić,..) i svijetu (Gilberto Gil, Django Bates, Martin Drew, Alwin Queen, Furio di Castri, Enzo Favata, Tony Osanah, Marc Abrams, George Makinto, Scott Latzky, John Thomas...) Novi CD "Elvis Stanić Groupa" - Bolja strana svijeta/ La Meilleure Partie du Monde - izlazi u rujnu 2005. Album je promoviran u srpnju 2005. na 5. Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji pred gotovo 2000 oduševljenih posjetilaca. Tom prigodom predstavljen je i promotivni CD s tri skladbe. "Bolja strana svijeta" predstavlja sastav u potpuno novom glazbenom izričaju, u stilu fado i tango glazbe, vrlo bliske mediteranskim korijenima i autohtonom utjecaju. Potpuno neočekivano, Elvis Stanić se, iako prvenstveno poznat kao vrsni gitarist, na novom CD-u vraća i svome prvotnom instrumentu - musette harmonici - koju svira na vrlo neuobičajen način. Posvećujući svoju glazbu ne samo geografskoj i moralnoj "boljoj strani svijeta", već i "ženskoj strani" - Elvis Stanić sklada za najbolje hrvatske vokalne solistice (Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Meri Trošelj, Valerija Nikolovska,...) koje nastupaju kao gošće albuma.

DENIS RAZZ QUINTET

Denis Razumović - alt saksofon
Branko Sterpin - truba
Spartaco Črnjarić - el. gitara
Darko Mihelić "Boćo" - kontrabas, el. bas
Tonči Grabušić - bubnjevi

Denis Razumović-Razz hrvatski je jazz saxofonista, rođen u Rijeci 19.09.1964. godine. Sa 13 godina kupuje svoju prvu gitaru i tada počinje njegovo intenzivno bavljenje glazbom. Nedugo nakon toga, biva fasciniran zvukom puhačkih, glazbenih instrumenata i tako 1980. god. uspijeva nabaviti svoj prvi alt saxofon, pa kreće, paralelno sa gitarom, njegovo samostalno istraživanje tehnike sviranja na ta dva instrumenta. Nakon odsluženja vojnog roka 1988. god. Razumović kao samouki saxofonist pristupa prijamnom ispitu na Glazbenoj Akademiji u Grazu (HOCH SCHULLE FUR MUSIC UND DARSTELENDE KUNST IM GRAZ), naravno, na odsjeku za jazz, polaže taj ispit i biva primljen na studij kod profesora Karlhainza Miklin-a.
Godine 1992, U Zagrebu osvaja prvu (1) nagradu kao najbolji solista na manifestaciji "Prvi jazz pljesak", koja je bila organizirana u sklopu zagrebačke revije jazza pod ingerencijom gospode: Miljenka Prohaske, Ranka Kralja, Mladena Mazura... Tom prilikom povezuje se sa članovima bjelovarskog "Sigma Jazz Banda", te nakon par zajedničkih nastupa po klubovima u Hrvatskoj odlazi na 10-dnevnu turneju (Njemačka, Nizozemska, Francuska, Belgija) u sklopu koje nastupa na tradicionalnom "GAUMME JAZZ FESTIVAL-U" u Rossignolu, koji je međjunarodnog karaktera i okuplja velika imena jazza (Chick Corea, Bob Berg). Razumović intenzivno suradjuje sa mnogim eminentnim hrvatskim jazz glazbenicima, a gotovo sa onima iz Primorsko Goranske Županije. Dobitnik je glazbene strukovne nagrade STATUS za 2003. godinu, kada je izabran za najboljeg jazz alt saksofonistu hrvatse, dobitnik je priznanja Odjela za kulturu grada Rijeke za više od 20. godina bavljenja glazbom i promicanje glazbene kulture. Nastupao je po klubovima diljem Europe i njenog mediteranskog dijela (Palma de Mallorca). Sudjelovao je u mnogim glazbenim projektima (Black River Quartet, No Name Band, Doctor Doctor, Think Positive...) i snimanjima raznih nosača zvuka (Denis&Denis, D. Topić, Putokazi...), te i realizacijama radijskih emisija koje su imale svrhu propagiranja i predstavljanja jazz glazbe u Hrvatskoj (Doživjeti glazbu, Jazz Time...) Svirao je na mnogim jam session-ima uz velik broj europskih i američkih glazbenika. Često suradjuje sa članovima liburnijske jazz scene. Denis Razumović Razz fasciniran je američkim jazzom: C. Parker, D. Gordon, C.Brown, S. Rollins, C. Howkins izvršili su presudan utjecaj na njegov glazbeni izraz. Po temperamentu čistokrvni je be-boper koji voli svirati u brzim tempima, ali na njegovom repertoaru nalaze se i balade koje izvodi u liričnoj maniri nastavljajući tradicionalni način izvodjenja. Zvukovno podsjeća na kao spoj J. Mc Lean-a i Lou Donaldson-a, a Art Pepper izvršio je najjači utjecaj na njegovo ritmičko fraziranje.

SEASIDE JAZZ

Blaž Trček - tenor sax
Bruno Mičetić - gitara
Jan Gregorka - kontrabas, el. bas
Matej Horvat - bubanj

Jazz sastav Seaside Quartet pokrenut je prije godinu dana na inicijativu nekolicine studenata Kartnerlandes konzervatorija u Klagenfurtu koji su bili željni sviranja klasičnog be-bop izraza pred publikom.Od tada je taj kvartet odradio nekolicinu festivala te znatan broj klubskih svirki.Blaž Trček -tenor saxofon, član je prestižnog Big Banda RTV Slovenije te dijeluje u sve poznatioj slovenskoj grupi Six To Go, te brojnim combo jazz sastavima. Bavi se i autorskim radom.
Bruno Mičetić - gitara, pohađa Jazz konzervatorij u Klagenfurtu, bio sudionik brojnih Jazz škola ( Kranj, Grožnjan, ...). Duže vrijeme dijeluje kao gitarista rock i pop glazbe što mu omogućava sudjelovanje na brojnim koncertima i festivalima.Član je grupa Keops i Seaside Jazz, ali djeluje i u brojnim manjim jazz sastavima.
Jan Gregorka - kontrabas i el. bas, upravo završava prvi stupanj jazz odjela Konzervatorija u Klagenfurtu. Sudionik je ljetne škole u Kranju, a djeluje u grupi Six To Go, te predaje na osnovnoj glazbenoj školi u Kranju. Nastupao je na gotovo svim eminentnim Jazz festivalima u Sloveniji te je jedan od najperspektivnijih slovenskih basista.
Matej Horvat - bubnjevi, studira glazbu u klasi Erika Bachtregela na konzervatoriju u Klagenfurtu. Dolazi iz Maribora gdje svira u brojnim manjim sastavima različitih glazbenih izraza, Trenutno je član Big Banda Radlje.

GAŠPAR ANTIJAZZ BAND feat. KOVA 2

Luka Žužić - trombon
Vlado Gašparović - el. git., kompozitor
Damjan Grbac - kontrabas, el. bas
Endy Cech - bubnjevi
Joško Serdarević - udaraljke
+
Željko Kovačević - saksofoni, klarinet
Petar Kovačić - violončelo

Gašpar Antijazz Band, sastav iz sela Belići kraj grada Kastva pored Rijeke. GAB svira loše autorske skladbe (aut. V.G. - ime poznato samo policiji) i ofucane jazz standarde (ponekad). Često se ova grupa glazbenika neopravdano povezuje s jazz glazbom, obzirom da neki članovi posjeduje više od tri albuma te nekad u Hrvata proskribirane glazbe, što se nužno ne odražava na njihov glazbeni hobi, mada poneka harmonija (B 13) može čak zazvučati i pomalo "jazzy". Ovaj sastav trudi se odsvirati glazbeni materijal tako da sami izvođači ne umru od dosade, dok ih interakcija s publikom ne zanima previše. Autističnost ovog projekta opravdanje nalazi u socio-političkom kontekstu današnjice.

Vlado Gašparović nakon sviranja u desetak riječkih rock sastava počinje koketirati s jazz glazbom te svira u nekoliko malih jazz sastav bas gitaru (9 th Co., Black Company). U sastavu Gašpar Antijazz Band svira solo gitaru, ali klasičnom tehnikom, te sklada uglavnom fuzijsku glabu jake ritmike na tradiciji bluesa i funka. Urednik je emisije "Jazz Time" Radio Rijeke, direktor Koncertne agencije GIS i umjetnički direktor Međunarodnog riječkog festivala "Jazz Time" koji je dosada doživio 15 izdanja.
Damjan Grbac svira kontrabas i električnu bas gitaru. Svira u Denis Razz Quartetu, New Jazz Band-u u pretećem sastavu Dražena Turine "Šajete" i ENI.
Endy Chech sjajan je mladi bubnjar koji već ima profesionalno iskustvo sviranja u Švicarskoj I Njemačkoj, a na riječkom području svira u nekoliko pop, rock i jazz sastava. (Denis Razz Quartet, New Jazz Band, ENI, Lady Luna...)
Željko Kovačević - klarinetist, saksofonist, skladatelj (Zagreb, 18. ožujak 1954.), dilomirao je studij klarineta na Muzičkoj akademiji te geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Aktivno vodi sastave različitog glazbenog usmjerenja TOWER77, KOVA&CO (fusion), MODO NOVO (sakralna, klasična, world music), CROATIANSAXEX (domaće stvaralaštvo), CUTE (swing) i ZAGREBAČKI DIXIELAND ANSAMBL, u kojima se ističe kao skladatelj, klarinetist i saxofonist. Kao stipendist Goethe instituta sudjeluje na prvom worshopu jazza u Zagrebu te u Burghausenu gdje surađuje sa europskom glazbenom mladeži. Jedan je od utemeljitelja Društvenog orkestra (Big Banda) Hrvatskog glazbenog zavoda. Nastupao je na mnogobrojnim međunarodnim jazz festivalima. Kao solist nastupa na Karibima, u Brazilu,Togou i diljem Europe. Od 1986. djeluje u Big Bandu Hrvatske radio-televizije.
Djela orkestralna: Nemir me nosi, Stop, Zaborav, Ispod plave krošnje, Pre shave, Prvom gradu, Uspomena, Pjevaj mi sokole, Blues za tebe, Kad se svjetlo gasi, Miriam i druga. Fusion: Hanuma, Wo ist hausmeister, Miš, Imitacija, Mitting77, Alem, Majka Ljerki kose plete, Dim, Suprise, Hu-hu, Aladin, Factory, Klasična: 4za3, Suitacroatica. Zabavne melodije: Babby sitter, Studentica, Gospa, Betula, Petrica i druge.
Petar Kovačić rođen je 1980. godine u Rijeci, gdje završava violoncello na srednjoj glazbenoj školi "Ivan Matetić Ronjgov", u klasi prof. J. Šepića. Od 1998. studira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. N. Ruževića, a potom A. Petrača, u čijoj klasi i diplomira 2001. godine s odličnim uspjehom. Tijekom studija pohađa trogodišnji tečaj za usavršavanje pri fondaciji Romano Romanini u Bresciji (Italija), pod vodstvom violoncellista Maria Brunella. Godine 2001. upisuje Hochschule für Musik u Saarbrückenu (Njemačka), gdje nastavlja studij violoncella u klasi prof. G. Riviniusa. Godine 2003. diplomira s najvišim ocjenama te upisuje poslijediplomski studij, također u klasi prof. G. Riviniusa. Godine 2005. uspješno završava poslijediplomski studij. Tijekom školovanja bio je polaznik majstorskih tečajeva kod prof. N. Ruževića, M. Hayashija, K. Botwaya, V. Perlina i E. Schönfeld. Dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima 1996. i 1998. godine, te I. nagrade na natjecanju Alpe Adria 1999. u Goriziji (Italija). Kao dobitnik spomenute nagrade održao je koncerte u Goriziji (Italija), Veneziji (Italija), Salzburgu (Austrija) i Klagenfurtu (Austrija).Godine 2000. osvojio je I. mjesto na "Natjecanju riječkih glazbenika" te posebnu nagradu žirija za najbolje izvedenu skladbu (Suita za violoncello solo G. Cassadoa). Iste godine dobitnik je III. Nagrade na Drugom međunarodnom natjecanju mladih violoncellista do 20 godina Antonio Janigro u Poreču. Kao dodatnu nagradu odžao je cjelovečernji koncert na memorijalu Franjo Krežma u Osijeku. U akademskoj godini 2000./2001. dobio je Dekanovu nagradu. U rujnu 2003. godine osvojio je II. nagradu na međunarodnom natjecanju Walter Gieseking u Saarbrückenu (Njemačka). Od 2003. djeluje u HNK "Ivan pl. Zajc" kao solo cellist Riječke opere. Istovremeno je i prvi cellist Riječke filharmonije. Kao solist nastupio je s Komornim orkestrom Windstrings (Zagreb, Hrvatska) pod ravnanjem maestra A. Bjelinskog (1997.), sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra M. Tarbuka (1998.), sa Zagrebačkim kvintetom (1999.), sa Simfonijskim orkestrom opere HNK "Ivan pl. Zajc" u Rijeci pod ravnanjem maestra M. Homena (2001.). Iste je godine debitirao u riječkom kazalištu izvodeći Schumannov Koncert za violoncello i orkestar u a-molu, op. 129 pod ravnanjem maestra M. Tarbuka. Godine 2002., izvodeći Šostakovičev Koncert br. 1 u Es-duru, op. 107 za violoncello i orkestar pod ravnanjem maestre N. Matošević, otvara koncertnu sezonu u HNK "Ivan pl. Zajc" u Rijeci.
Redovito održava recitale.

Lela & Joe Kaplowitz

Lela Kaplowitz (rođena 20.07.1977. u Sisku, Hrvatska) upoznaje vokalnu improvizaciju jazza kroz Sheilu Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu (Austrija). Također uči sa svjetskim imenima jazza Jay Clayton i Markom Murphyjem. Pohađa Berklee Summer Music Workshop u Peruggii (Italija) i The Vocal Performace Workshop u New School u New Yorku.
Lela je nastupala sa svjetski poznatim imenima: Arturo "Chico" OFarrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker i mnogi drugi.
Održala je koncerte u mnogim europskim gradovima i diljem SAD-a: Madison Square Garden (International Music Festival, 2003.), Birdland, The Blue Note, Detour, Smalls, Joe Franklins Memory Lane Restaurant, Cleopatras Needle, Jazz ‘n Java, the Central Park Summer Stage, Miles Jayes Jazz Festival, Atlantic City i Miami, Philadelphia, Las Vegas, Los Angeles, San Diego, Savannah (Savannah Music Festival, 2004., Savannah, Georgia).
Lela je također gostovala i na poznatoj radijskoj postaji WOR 710AM u emisiji Memory Lane poznatog TV i radio voditelja Joea Franklina. U Hrvatskoj je Lela nastupala u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, BP Klubu, u Siscia Jazz Klubu, te u mnogim hotelima i koncertnim dvoranama diljem Hrvatske. Mnogobrojne radijske stanice su je ugostile, a nedavno je NET televizija napravila prilog o njoj (emisija Ljeto za sjećanje), te ju je ugostila i HRT emisija Dobro jutro Hrvatska u veljači ove godine.
Joe Kaplowitz (rođen 28.06.1973. u gradu Plymouth, država Massachusets, SAD) se profesionalno počinje baviti glazbom sa 15 godina u Washingtonu, SAD. Završava studij klavira, tube i kompozicije na Youngstown State University 1995.
Od tada svira s prepoznatljivim imenima američke blues i jazz scene: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Ralph Bowen, Sean Jones. Joe je također nastupao s David Fathead Newmanom i blues legendom Koko Taylorom i Luckyjem Petersonom. Nakon 1999. Joe predvodi bendove koji nastupaju u Bijeloj kući, Blues Alley, The Knitting Factory i u The House of Blues. Joe aktivno komponira glazbu za film, radio i televiziju, i postaje jedan od najtraženijih glazbenika u Europi. Seli se u Hrvatsku 2006. i nastupa u poznatim koncertnim dvoranama i klubovima, te zajedno sa Lelom snima prilog za NET televiziju (emisija Ljeto za sjeanje)., i nastupa na HRT emisiji Dobro jutro Hrvatska.

Angela Brown & Jan Luley Trio
www.bluesangelabrown.de

Svjetska vokalna jazz-scena ne obiluje nažalost više autentičnim pjevačicama i pjevačima bluesa i jazza, no nasreću tu je Angela Brown. Rođena je u Chicagu 1951. godine, a pjevati je počela u dječjim zborovima, još neodlučna da se posveti tom zvanju. No njezin kasniji uspjeh u mjuziklu The Little Dreamer, posvećenom legendarnoj pjevačici bluesa iz dvadesetih godina, Bessie Smith, bio je čini se presudan, te će nadarena Angela Brown pristupiti jednom od najprestižnijih američkih blues sastava Chicago All Stars-ima pod vodstvom pijaniste Erwina Helfera. S tim sastavom postići će i prve međunarodne uspjehe nastupajući i u brojnim europskim zemljama.
Relevantni festivali jazza u Montreuxu i Asconi te svakako najveći europski North Sea Jazz Festival u Den Haagu u svojim su programima također ugostili Angelu Brown, a njezini redovito uspješni nastupi zabilježeni su i na drugim brojnim europskim pozornicama jazza i bluesa. Trenutno veći dio godine nastupa po Europi, a nedavno je izašao nahvaljeni album "Thinking Out Loud" koji je realizirala u suradnji s poznatom britanskom blues grupom "The Mighty 45s".
Angela Brown pjevačica je snažna glasa i istančana osjećaja za blues, balade i swing. Rese je sve odlike rasnog blues interpreta i baš je ta autentičnost jedan od najvažnijih elemenata koji je, dakako uz njenu enormnu izvođačku energiju i vatreni temperament, svrstavaju među vodeće pjevače bluesa.

VINCENT HERRING & THE EARTH JAZZ AGENT
www.vincentherring.com

Vincent Herring - saksofoni
Anthony Wonsey - klavir, keyboards
Richie Goods - kontrabas, el. bas
Joris Dudli - bubnjevi

The Earth Jazz Agent je sastav u pravom smislu te riječi, glazbeni i uhovna zajednica koja koja zajedno svira dugi niz godina, a na turnejama je intenzivno posljednjih sedam godina. Sastav je razvio originalni suvremeni zvuk koji povezuje tradiciju s današnjim vremenom. Ovo je postava puna energije i dinamike te privlači veliku pozornost podjednako i mlade publike kao i starih obožavatelja jazza. Nakon što su se sastavu priključili basisit Richie Goods i skladatelj i klavirist Anthony Wonsey zvuk sastava digao se na još veći nivo. Funky strana njihove glazbe postala je jača te su odlučili snimiti material pod nazivom Earth Jazz Agents.
Vincent Herring
Bez sumnje Herring je danas jedan od najznačajnijih jazz saksofonista. Snimio je 12 CD-a kao vođa sastava, a sudjelovao je u snimanju na preko 100 albuma drugih izvođača. Njegova poduža lista uključuje suradnju s glazbenicima I sastavima kao što su: The Freddie Hubbard Quintet, Nat Adderly Quintet, Art Blakey And The Jazz Messengers, Horace Silver Quintet, Kenny Barron Quintet, Steve Turrey, Cedar Walton, Jack De Johnettes Special Edition, Nancy Wilson i mnogi drugi.
Anthony Wonsey
Njegova posvećenost glazbi iI talent omogućili sum u besplatno školovanje na prestižnom Berklee College of Music. Nakon što je diplomirao1994. godine Anthony započinje suradnju s mnogim značajnim glazbenicima. Snimao je i svirao na turnejama s glazbenicima kao što su: Nina Freelon, Kenny Garrett, Carmen Lundy, Antonio Hart, Clark Terry and Chris McBride. Posljednji nekoliko godina svira u sastavima koje vode Elvin Jones, Buster Williams, Lenny White, Nicholas Payton i Pharaoh Sanders. Najčešće snima za diskografsku kuću Sharp Nine Records.
Richie Goods
Basista koji dolazi iz Pittsburgh-a, Rich Goods započeo je svoju glazbenu karijeru vrlo rano te je snaimao i svirao posvuda po svijetu s velikim imenima sa svjetskih pozornica kao što su: Milt Jackson ,Stanley Turrentine, Will Smith, Whitney Houston, Christina Aguilera i Alicia Keys. Posljednjih godina nalazimo ga na turnejama s pijanistom Mulgrew Miller-om I gitaristom Russell Malone-om, sastavima Steps Ahead i The Manhattan Transfer.Kada nije na turnejama živi u Brooklyn-u.
Joris Dudli
Joris je godinama stalni član Vienna Art Orchestra i Art Farmer Quintet (1979-1985). Nakon što se preselio u SAD 1986. godine, svira s mnogim sastavima i velikanima jazz glazbe kao što su: The Zawinul Syndicate, Benny Golson, Curtis Fuller, Johnny Griffin, Mullgrew Miller, Clifford Jordan, Joe Lovano, Joe Henderson, George Garzone I mnogi drugi.